Viisaat vempaimet – uusia energiaratkaisuja kotiin! -tapahtuma Tikkurilan kirjastossa 11.-14.1.2017

Viisaat vempaimet – uusia energiaratkaisuja kotiin!  -tapahtuma esittelee kodin energiansäästöratkaisuja konkreettisesti ja rennolla otteella. Kävijät saavat rauhassa painaa puuta Tikkurilan kirjaston aulaan sisustetussa olohuoneessa ja tutkia samalla kotien ja kiinteistöjen energian käyttöä tehostavia ratkaisuja. Testattavana on laitteita reaaliaikaisista energiamittareista kännykällä ohjattuihin LED-valaisimiin. Myös kirjaston WC-tilat valjastetaan uusien ratkaisujen esittelyyn: vesihanoihin asennetaan vettä säästävät suuttimet, ja kävijä voi itse kokeilla, kuinka kädet puhdistuvat pienemmällä vesivirralla!

Laitteiden kokeilemisen lisäksi tapahtumassa pääsee keskustelemaan energia-asiantuntijoiden kanssa ja oheisluennoilla on mahdollisuus uppoutua kiehtoviin aihepiireihin aina aurinkosähköstä viherkattojen suomiin energiansäästömahdollisuuksiin. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille, kirjaston kävijöille sekä taloyhtiöiden ja kiinteistöjen edustajille. Tervetuloa!Viisaat_vempaimet_FB3

Näyttelyn aukioloajat (sijainti Tikkurilan kirjaston ala-aula):

ke 11.1. klo 13 – 19
to 12.1. klo 13 – 19
pe 13.1. klo 13 – 19
la 14.1. klo 11 – 14

Piipahda kysymässä ja kuulemassa lisää eri aiheiden asiantuntijoilta (asiantuntijaklinikat näyttelyn yhteydessä):

ke 11.1. klo 16 – 18 Mitä hyötyä on energiankulutuksen reaaliaikaisesta seurannasta? (Tuomas Åhlman, Vantaan Energia)
ke 11.1. klo 16 – 18 Uutta loistoa LED-lampuilla – kuinka valita sopiva malli? (Jani Nikali, Airam)
to 12.1. klo 16 – 18 Mitä on ympäristömerkitty sähkö? (Petter Nissinen, EKOenergia)
pe 13.1. klo 15 – 18 Miten tiivistän ikkunani oikein? Käytännön esimerkkejä! (Ikkuna-asiantuntija Mauri Laaksonen)
la 14.1. klo 12 – 14 Kannattaisiko meidänkin katollemme hankkia aurinkopaneelit? (Aurinkosähköasiantuntija Janne Käpylehto)

Avoimet yleisöluennot (Tikkurilan kirjaston musiikkiosasto):

ke 11.1. klo 18 – 18.30 Katot kukkimaan ja seinät silmuille! Viherkatoista ja -seinistä energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä (Viherkattoasiantuntija Taina Suonio)
to 12.1. klo 18 – 18.30 Haihtuuko lämpö harakoille? Lämmityksen ja ilmanvaihdon uusimmat energiaviisaat ratkaisut (Energia-asiantuntija Maaria Laukkanen, Vantaan kaupunki)
pe 13.1. klo 18 – 18.30 Miten tiivistän ikkunani ja oveni oikein? Tiivistämisen merkitys sisäolosuhteissa ja energiankulutuksessa (Ikkuna-asiantuntija Mauri Laaksonen)
la 14.1. klo 14 – 14.45 Kannattaisiko meidänkin katollemme hankkia aurinkopaneelit? Omakoti- ja kerrostalojen parhaat ratkaisut. (Aurinkosähköasiantuntija Janne Käpylehto)

Ohjelmaa myös lapsille!
Lauantaina 14.1. klo 13-15 myös lapset pääsevät paneutumaan ympäristöteemaan hauskan puuhakirjan äärellä. Kirjaston lastenosaston satuhuoneessa voivat noin 5-7-vuotiaat lapset tehdä ohjatusti hauskoja ympäristöaiheisia tehtäviä HSY:n puuhakirjasta ”Nökön matkassa”. (Tilaisuuden järjestäjää HSY.)

Tapahtuman yhteistyökumppanina toimii Reilu Vantaa.

Tapahtuman ohjelma päivittyy jatkuvasti täällä verkkosivuilla sekä Facebook-tapahtumassa Viisaat vempaimet – uusia energiaratkaisuja kotiin!

Lisätietoa: Maaria Laukkanen, maaria.laukkanen@vantaa.fi, puh. 050 300 8486

logot_yhteistyo_viisaatvempaimet