Italiaista ruokaa ympäristötwistillä

Vantaan Ilmastokadulla kauppakeskus Dixissä voi astua sisään tunnelmalliseen italialaiseen ravintolaan, jossa maut loihditaan isovanhempien resepteillä. Mirabellan sisarusten pyörittämässä La Pasteria Italianassa huomioidaan ympäristöasiat niin ruuan valmistuksessa kuin energian kulutuksessakin. Ravintolan sesonkiajattelu takaa ruuan herkullisen maun ja samalla pienemmät ilmastopäästöt.

– Vaihtuvilla lounaslistoillamme käytämme kauden parhaita kasviksia. Perinteiseen italialaiseen tapaan teemme kaiken mahdollisen alusta alkaen itse – leivät, pizzapohjat, keitot, makkarat, salaattikastikkeet ja muut herkut, kertovat perheyritystä pyörittävät sisarukset Daniela ja Giuliana Mirabella.

Ravintoloissa ruuanvalmistus ja -säilytys voivat viedä paljon energiaa. Uuteen kauppakeskukseen avattu La Pasteria hankki alusta alkaen energiatehokkaat keittiökoneet, joita käytetään vain tarpeen mukaan.

Oleellista keittiön puolella on myös koneiden fiksu sijoittelu – kuumuutta höyryävää astianpesukonetta tai liettä ei tule asettaa pakastinten ja kylmäkaappien viereen. La Pasteriassa myös kaikki valaistus on toteutettu energiatehokkain led-lampuin.

IMG_5556IMG_5557

Ruokahävikin minimointi on ravintolalle fiksua sekä ekologisesti että taloudellisesti. Lounasaikaa on pidennetty, jotta esimerkiksi kaikki pastakastikkeet saadaan hyödynnettyä, eikä hävikkiä synny. Kestävät ruokavalinnat kiinnostavat ravintoloitsijoiden lisäksi myös asiakkaita.

– Joka päivä kysytään mistä lohi tulee! Myös aiemmin vannoutuneet lihansyöjät ovat uskaltautuneet maistamaan kasviskeittojamme ja syövät niitä mielellään. Olemme panostaneet kasvisruokavalikoimaamme ja meiltä saa aina myös vegaanisen vaihtoehdon, kertovat Giuliana ja Daniela.

Aidoilla italialaisilla mauillaan tikkurilalaisten sydämet valloittanut La Pasteria Italiana pyrkii jatkuvasti parantamaan toimintansa vastuullisuutta. Kestävät ruokavalinnat, fiksut energiaratkaisut sekä jätteen minimointi ja tunnollinen lajittelu muodostavat ympäristötoiminnalle vankan perustan, josta on hyvä jatkaa.

La Pasteria Italiana löytyy Tikkurilan Ilmastokadulta kauppakeskus Dixistä osoitteesta Ratatie 11.