Energiansäästöä, vegeruokaa ja fillarointia K-Market Tikkurissa

K-Market Tikkuri Vantaan Ilmastokadulla on tehnyt fiksuja valintoja niin energiatehokkuuden, tuotevalikoiman kuin työmatkaliikkumisenkin saralla. Kaupan avautuessa vuonna 2015 asennettiin ovelliset pakastealtaat ja -kaapit, jotka estävät viilennettyä ilmaa karkaamasta ja säästävät energiankulutuksessa jopa 40 %!

”Kaupassa viilennykseen kuluu paljon energiaa, joten kaikki säästö on järkevää niin ympäristölle kuin taloudellisestikin”, toteaa kauppias Tomi Pilkevaara.

IMG_5513IMG_5508IMG_5535

Myös valaistus on kaupassa hoidettu kuntoon. Led-lamput valaisevat esimerkiksi hyllyjen tuotteita. Valot eivät pala koskaan turhaan varastossa, kylmähuoneissa tai sosiaalitiloissa – liiketunnistimet pitävät huolen siitä, ettei valojen sammutus unohdu!

Kaupan valikoimassa on monipuolisesti erilaisia ilmastoystävällisiä ruokavaihtoehtoja kuten satokausikasviksia ja kasvipohjaisia vaihtoehtoja lihatuotteille. 

”Vegevalikoimaa on lisätty paljonkin, koska iloksemme olemme huomanneet asiakkaiden olevan täällä hyvin valveutuneita ja kaikenlaista siihen liittyvää on toivottu paljon”, kertoo kauppias Pilkevaara.

Valveutuneita eivät ole vain asiakkaat – yli puolet K-Market Tikkurin työntekijöistä taittaa työmatkansa pääsääntöisesti polkupyörällä.

K-Market Tikkuri löytyy Vantaan Ilmastokadulta kauppakeskus Tikkurista osoitteesta Asematie 10.

IMG_5533IMG_5542