Iso Roballa juhlittiin Helsinki-päivänä

Iso Roobertinkadun Ilmastokadulla juhlittiin ja inspiroiduttiin ilmastoteoista osana Helsinki-päivää sunnuntaina 12.6. Tarjolla oli hauskaa toimintaa ja ilmastotietoa monen ikäisille. Opastetuilla kävelykierroksilla tutustuttiin Ilmastokadun kohteisiin, esimerkiksi kansalaisopisto Toimelan parvekeviljelyyn, Subwayn ilmastoviisaisiin valintoihin ja aurinkosähkön mahdollisuuksiin kerrostaloissa.

Helsinki-päivä Ilmastokadulla 2016

Street Art Vantaan järjestämässä katutaidetyöpajassa sai kuka tahansa taiteilla vihreille vanerilehdille upeita kuvioita. Nämä lehdet koristavat pian Iso Roban työmaa-aitoja!

 

katutaidetyöpaja3 katutaidetyöpaja katutaidetyöpaja_lehtiä1

Työmaa-aitojen piristykseksi tilattiin myös graffititaiteilijoiden isompia taideteoksia Funk On ry:ltä. Yksi upeista teoksista kuvaa keskivertosuomalaisen ilmastovaikutuksia!

graffiti3graffitimaalaus

Iso Roban varrella oli pitkin päivää toimintaa ja tarjouksia! Roba Caféssa oli tarjolla maksutonta kahvia yhteistyössä Punavuoriseuran kanssa. Kahvia sai valmistaa myös itse polkemalla kuntopyöriä Dodo ry:n pisteellä. Päivän nopeimmat voittivat Janne Käpylehdon aurinkolaturin!

Kansalaisopisto Toimelassa oli tarjolla herkullista raparperipiirakkaa. Lasistudio Mafka & Alakosken edus-talla sai ihailla lasitaiteilijaa työssään. Useissa yrityksissä oli erikoistarjouksia ja Subwayn Subman-maskotti kiersi kadulla lapsia ihastuttamassa.

RobaCafe lasitaidetta Polkusähkö_rajattu

Tapahtumaan toi tunnelmaa myös monipuolinen musiikki. Aurinko DJ heitti keikan paikan päällä tuotetulla aurinkosähköllä. Myös rap-artistit Edi Brokk, Kaiku Kulmilta ja Scure esiintyivät auringon voimalla.

rap-keikka_lapset rap-keikka

Lämmin kiitos kaikille kävijöille mukavasta tunnelmasta ja onnistuneesta tapahtumasta! Oli ilo olla mukana juhlimassa Helsinki-päivää, jonka ohjelmassa oli tänä vuonna mukana yli sata tapahtumaa.